Herengracht Amsterdam

Omschrijving

2015

Herengracht 242, gelegen in het centrum van Amsterdam, is een klassiek grachtenpand dat is aangemerkt als rijksmonument. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1614 om te worden gebruikt als warenhuis.

Na drie jaar grondige renovatie, heeft H242 een volledig nieuwe fundering. Alle originele details zijn bewaard gebleven en gerestaureerd om de authentieke charme te behouden. De binnenkant van deze klassieke schoonheid is omgetoverd tot een oase van warme rust: drie Noord-Afrikaans geïnspireerde woningen.

Diep beïnvloed door het boek ‘Earth & Utopia’ van de Egyptische architect Hassan Fathy, bekend om zijn aardse constructies en organische vormen, heeft project H242 een sfeer waarin je je kalm en geaard voelt terwijl je de sensatie ervaart die ontstaat door omringd te zijn door organische schoonheid.

Natuurlijke kalk, een oeroude grondstof, wordt gebruikt op de vloeren, wanden en plafonds om door het hele project een warm canvas te creëren. Kalk is een organisch en duurzaam materiaal dat bestand is tegen vervaging en beschadiging door het ontbreken van synthetische toevoegingen. De natuurlijke poreusheid van kalk zorgt voor een organische vochthuishouding en een gezond binnenklimaat.

De drie appartementen zijn volledig ingericht met op maat gemaakte meubels, kunst, design en exclusief verzamelde objecten.

Alle appartementen zijn verkocht.

Kaart